Global Incident Map (Reloads Every 460 seconds)

ANYTHING U WANNA KNOW .....

Subscribe to Jibon007

Pic of The Day

Photobucket

Wednesday, January 31, 2007

JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru

HARAM MENIKAHI GADIS SATU KAMPUNG



BERITA GEMPAR!!!!! HARAP-HARAP TENANGKAN PERASAAN SEBELUM MEMBACA LAPORAN INI, BAGI YANG TELAH TERLANJUR... APA NAK BUAT!!!!



Haram menikahi gadis satu kampung. JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru. Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin, JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 oktober tahun 2003:



"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SEKAMPUNG" Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:



Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis sekampung?



Pegawai Kanan : Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi satu kampung... ... ... .!!!





 

My Unique Collections - Limau



 
Asalnya fresh punya limau then disuruh simpan kat rumah...
dah 2setengah tahun umurnya....Tak rosak dan bau!.....Dan
ringan aje weightnya.

Pemberian dari pihak G.Ledang, melalui seorg atuk dari Melaka.Kira
atuk tue menurunlah...hehhe then Tok Putih dtgler menurun kebadan
atuk tu.
Kalau sapa sapa tau ttg misteri...... sure pernah dengar nama
TOK PUTIH.
Asal usul Tok Putih(TP) nie dari belah Gunung Ledang...

Kira sebenarnya tak sengaja aku berjumpa TP.Kisahnya ialah semasa
tu aku berada di rumah kawan aku Haji R.Then si Haji R nie tell me,
dia nak pi ke satu umah selang 5 rumah.Haji R tinggalkan aku kat
umah dia masa tu...suruh aku tunggu aje...sekejap katanya.

Lebih kurang 10min,Hj R balik then slowly tell me..SOMEONE
wanna see me.Aku tak syak apa apa so ikutlah dia ke umah tu.
Bila dah sampai baru aku tahu umah TokMoh rupanya....Nak gostan
tak boleh...dah masuk! So then si atuk nie see and smile.....& say
"Wahh!..kamu nie!...dah sampai Melaka pun taknak
singgah jumpa aku"


Then atuk tu ask me to come and bersila sebelah dia.......After
that depan tetamu lain dia kata aku  "Nie Kawan lama aku!!"
Dipendekkan stori...selepas aku dah berbual dgn TP selama 20min
gua pun mintak dirilah...

Sampai kat umah Hj R tu,aku ditanya oleh Hj R kenapa masa dia
nak jumpa atuk tu bersendirian......straight away atuk tu SOUND Hj R....
"Sebelum apa apa hajat kau.....baik kau panggil kawan
kau kat umah tu......aku dah tunggu dia 3tahun utk
berjumpa dgn dia...."


Sepanjang masa perbualan aku dgn TP disana....aku diberi satu limau
dan satu batu merah!

Pasal batu merah tu...nanti pulak aku stori macamana aku dapat..
hehhehe.......macam magic...!!!!!

bersambung

My Unique Collections - INTRO


For past 10-15 years, i had a strange hobby....suka mencari &berkenalan
orang yang pandai mengubat/membantu masaalah secara halus...
atau we call them - BOMOH.

From these past years also...i dapat mengenali yang mana betul atau yang 
mana mencari makan(menipulah tue)

Kalau yang betul benar tu...Usually they all sure BAIK ONE KIND with me 
dan selalunya akan memberi benda benda /mengajar kat aku WALAUPUN
 i never ask !.... or even sometimes they will tell me...."hmmm...kan
bole buat sendiri tu!"....And when i answer...Mana ada!...kosonglah..
tak nampak apa apa....Then usually they will say "yea ke?" and smile...
TAng nielah kadang kadang buat gua bengkak!!....
And those yang palsu tu....bila i tanya, nampak tak ada apa apa yang
ada kat i....selalunya tak dapat jawab apa apa....or kata takde!....

Because of this lah, my frens yang nak visit mana mana tok moh the
first time tue..biasa bring me along...see the tok moh reaction...

I pun taknak ceriter banyak lagilah......Tujuan i disini ialah hanya menunjuk
barangan yang i dapat dari Tok Mohs....hehehe manalah tau ada yang
berkenan nak beli ke???hahaha....

..............bersambung

Kenal ke?






 

Tuesday, January 30, 2007

Tempat PARKING Khas


Parking kau kau punya....

Top Ten WORST Domain Names

The titles says it all. These are the least thought out, dumbest, just plain old rediculous domain names registered to very serious websites and businesses…enjoy!

1. A site called ‘Who Represents‘ where you can find the name of the agent that represents a celebrity. Their domain name… wait for it… is
www.whorepresents.com

2. Experts Exchange, a knowledge base where programmers can exchange advice and views at
www.expertsexchange.com

3. Looking for a pen? Look no further than Pen Island at
www.penisland.net

4. Need a therapist? Try Therapist Finder aT
www.therapistfinder.com

5. Then of course, there’s the Italian Power Generator company… www.powergenitalia.com

6. And now, we have the Mole Station Native Nursery, based in New South Wales:
www.molestationnursery.com

7. If you’re looking for computer software, there’s always
www.ipanywhere.com

8. Welcome to the First Cumming Methodist Church . Their website is
www.cummingfirst.com

9. Then, of course, there’s these brainless art designers, and their whacky website:
www.speedofart.com

10. Want to holiday in Lake Tahoe ? Try their brochure website at
www.gotahoe.com


 

Kaki Wayang.......Click THIS!

300 trailer here that havin seen before.

http://300themovie.warnerbros.com/



 

Pass nie....Bole Fart dalam lift...Selamba Sokmo!

 
New pants mean you can fart with confidence

NEw York - An American underwear manufacturer has invented pants designed to hide the smell of flatulence.

The Under-Ease pants have a built-in, multi-layered replaceable filter, made of felt, charcoal and fibreglass wool.

To prevent gases escaping without passing through it, the underpants are made from air-tight fabric and completely sealed with elastic around the waistband and legs.

Under-Tec president and inventor Buck Weimer said: "Under-Ease are underwear for protection against bad human gas.

"We get a lot of jokes - but we don't doubt that this is a serious product that serves a purpose.

"They can be worn anytime, anywhere - in bed, to work, at social events, including professional meetings or when travelling in any vehicle, including an airplane."

The pants are machine-washable and the filters last several weeks to several months, depending on the frequency of use and laundering.


Monday, January 29, 2007

My first blogging..

Just sign in at 2.20am on 29Jan2007 ...

Then tiba tiba gantuk pulak!.....i think better sambung 2morrowlah..
ZZZZzzzzzzzz.......

Blog nie dah dijengok sebanyak

FeedBurner FeedCount

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics TM

Subscribe to Jibon007

RECENT READER

Visitors From