Global Incident Map (Reloads Every 460 seconds)

ANYTHING U WANNA KNOW .....

Subscribe to Jibon007

Pic of The Day

Photobucket

Tuesday, March 31, 2009

talentime - Yasmin Ahmad (Trailer)





A talent search competition has matched two hearts - that of Melur, a Malay-mixed girl and an Indian male student, Mahesh. Melur, with her melodious voice, singing whilst playing the piano is one of the seven finalists of the Talentime competition of her school organised by Cikgu Adibah. Likewise Hafiz, enthralling with his vocalist talent while playing the guitar, dividing his time between school and mother, who is hospitalised for brain tumor.(from http://www.talentimethemovie.com/)

It all started after Mahesh, amongst the students assigned to get the finalists to school for practice, delivered the notice of successful audition to Melur's house. His handsome looks attracted the girl. Early on of their relationship, tragedy struck Mahesh's family when his uncle Ganesh who had been the care-taker of the family since the loss of Mahesh's father, was stabbed to death on his wedding day. Melur thinking that Mahesh's silence was due to his grief over the tragedy became furious when she was continuously ignored. She regretted it however after Hafez revealed Mahesh's situation.

That changed Melur's perception of Mahesh. Likewise Mahesh, who grew comfortable with the presence of the girl who often quotes beautiful poetry. Mahesh, realizing that the relationship will be opposed, kept it hidden from his mother,still grieving over the death of Ganesh. Alas, the secret was exposed and Mahesh was assaulted before Melur's very eyes. Just a day before the competition, is Melur resilient enough to sing the poetic lyrics of her song when her heart is tormented by the thoughts of Mahesh? What about Mahesh who has found his first love? On Talentime night, everything unfolds



Monday, March 30, 2009

Thursday, March 26, 2009





Wednesday, March 25, 2009

Kelakar ke?

Pada suatu masa dahulu,dihutan terdapat 2 sahabat yang amat kamcing ho.Boleh dikatakan rapatnya berdua tu sehingga 12jam satu hari(24jam tak bole...bahaya!)
Iaitu si arnab dan si bab*.Kemana si bab* pergi akan diajaknya bersama si arnab...tak kira mana shopping ke? kopi tiam ke? dan juga kadang kala sampai ke outstation....Ada suatu masa tu si bab* pi sampai muar hanya membeli buah.....hehe...

Then....tiba tiba mereka & kawan kawan yg lain cuba berjinak jinak dlm kegiatan karaoke...tapi biasanya si bab* tak nyanyi...pasal bila sampai masa dia...mesti semput...mungkin excited kot..
So di jadikan cerita pada ada satu hari tue di karaoke,si bab* dengan memberanikan cuba menyanyi satu khas untuk kawannya...si arnab...

U all tau apa jadi?.....si arnab pun beri flying kick & sholin temple punya lempang pekak telinga sebelah.....kerna si bab* menyanyi lagu.........
.......................
.......................
.......................
.......................
.......................
.......................
......................
......................
......................
......................
......................
......................
......................
dari HEADWING-berjudul : KITA SERUPA!!!
HAHAHA...............bodonya si bab*!


*moral off the stori....kadang kalanya kita lupa akan sebenarnya diri kita sendiri,cthnya background kita ke?asal usul ke?keturunan ke?....ataupun kata erti lain......TAK SEDOR DIRI!!!!!........


........by the way.....si bab* dah lari masuk utan dan menyendiri, manakala si arnab dah ada yg menjaganya....................alkisah sekian........

Thursday, March 12, 2009







Monday, March 9, 2009

TANDA TANDA DAH TUA (18sx)

1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr! !!! masuk.....!! ! Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat- dekat, pelan-pelan lepas...baru masuk...

3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat- rapat, sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....yang lagi teruk sorang tido kat luar bilik sorang tido kat dalam bilik

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama brand....sedondon. .. Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron tudung...pakai tudung.... Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati.....macam la ada orang nak tengok dia...hiyyyy! !! (Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)

7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping, sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"
8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali..., sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juga...

9. Dulu, menunggu pun dah keras.... sekarang, menunggu nak keras...

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boley ke...?

( rembat dari : www.carigold.com )

Sunday, March 8, 2009

Akon MTV













Thursday, March 5, 2009

Wanna Feel the Experience of Racing

DONT FORGET TO VOLUME UP YOUR AUDIO FOR BETTER FEEL

Wednesday, March 4, 2009

Los & Faun - Download

Kualiti OK


http://rapidshare.com/files/204461011/Los.Dan.Faun.2008.SDTV.asscrewz.part1.rar
http://rapidshare.com/files/204461328/Los.Dan.Faun.2008.SDTV.asscrewz.part2.rar
http://rapidshare.com/files/204460425/Los.Dan.Faun.2008.SDTV.asscrewz.part3.rar
http://rapidshare.com/files/204456005/Los.Dan.Faun.2008.SDTV.asscrewz.part4.rar

kata2 wanita disebaliknya.....SETUJU TAK?

1)Kalau pompuan kata : oklah wak,kita sembang lain kali yek.
Maknanya : dah le tu...maleh dah nak sembang ngan ko..boring!

2)Kalau pompuan kata : tak pe,saya tak kisah..
Maknanya : sape kata aku tak kisah?

3)Kalau pompuan kata : kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je
Maknanya : aku memang tak nak kat ko..kalo cakap kang penyek plak muka tu..

4)Kalau pompuan kata : eh....u call ekk?i tak de receive call dari u pun...
Maknanya : memang no ko naik tapi saja aku malas nak jawap

5)Kalau pompuan kata : lain kali je la kita keluar,i bz la sekarang ni...nanti i free i call u ,kay?
Maknanya : aku tak nak keluar ngan ko,tak reti2 bahasa lagi ke?

6)Kalau pompuan kata : i sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya :sape kata aku tak memilih....please. .kalo nak makan pun harap aku belanja,boleh blah la...

7)Kalau pompuan kata :i tak kisah penampilan u macamana pun
Maknanya : ya Rabbi!selekehnya

8)Kalau pompuan kata : lain kali kita keluar lagi ekk?i kena balik balik cepat la...ada hal...
Maknanya : inilah first and last aku keluar ngan ko...

9)Kalau pompuan kata :saya suka lelaki yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla...
Maknanya : excuse me!ciri2 tu tak de kat ko..so..paham2 sendiri la

10)Kalau pompuan kata : u keje kat mana?as what?
Maknanya :kalo setakat keje ntah hapa2 tak payah le ngorat aku...

so pas nie faham faham lerrrr..........

Monday, March 2, 2009

Street Fighter Legend of Chun Li ( CAM XviD)





LINKs
http://rapidshare.com/files/204246640/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part01.rar
http://rapidshare.com/files/204245306/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part02.rar
http://rapidshare.com/files/204245312/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part03.rar
http://rapidshare.com/files/204245285/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part04.rar
http://rapidshare.com/files/204245274/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part05.rar
http://rapidshare.com/files/204245282/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part06.rar
http://rapidshare.com/files/204245354/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part07.rar
http://rapidshare.com/files/204245327/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part08.rar
http://rapidshare.com/files/204245166/Street.Fighter.Legand.of.Chun.Li.2009.CAM.XviD-Lynks.part09.rar

Sunday, March 1, 2009

Nice Listening







Blog nie dah dijengok sebanyak

FeedBurner FeedCount

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics TM

Subscribe to Jibon007

RECENT READER

Visitors From