Global Incident Map (Reloads Every 460 seconds)

ANYTHING U WANNA KNOW .....

Subscribe to Jibon007

Pic of The Day

Photobucket

Wednesday, January 31, 2007

My Unique Collections - Limau



 
Asalnya fresh punya limau then disuruh simpan kat rumah...
dah 2setengah tahun umurnya....Tak rosak dan bau!.....Dan
ringan aje weightnya.

Pemberian dari pihak G.Ledang, melalui seorg atuk dari Melaka.Kira
atuk tue menurunlah...hehhe then Tok Putih dtgler menurun kebadan
atuk tu.
Kalau sapa sapa tau ttg misteri...... sure pernah dengar nama
TOK PUTIH.
Asal usul Tok Putih(TP) nie dari belah Gunung Ledang...

Kira sebenarnya tak sengaja aku berjumpa TP.Kisahnya ialah semasa
tu aku berada di rumah kawan aku Haji R.Then si Haji R nie tell me,
dia nak pi ke satu umah selang 5 rumah.Haji R tinggalkan aku kat
umah dia masa tu...suruh aku tunggu aje...sekejap katanya.

Lebih kurang 10min,Hj R balik then slowly tell me..SOMEONE
wanna see me.Aku tak syak apa apa so ikutlah dia ke umah tu.
Bila dah sampai baru aku tahu umah TokMoh rupanya....Nak gostan
tak boleh...dah masuk! So then si atuk nie see and smile.....& say
"Wahh!..kamu nie!...dah sampai Melaka pun taknak
singgah jumpa aku"


Then atuk tu ask me to come and bersila sebelah dia.......After
that depan tetamu lain dia kata aku  "Nie Kawan lama aku!!"
Dipendekkan stori...selepas aku dah berbual dgn TP selama 20min
gua pun mintak dirilah...

Sampai kat umah Hj R tu,aku ditanya oleh Hj R kenapa masa dia
nak jumpa atuk tu bersendirian......straight away atuk tu SOUND Hj R....
"Sebelum apa apa hajat kau.....baik kau panggil kawan
kau kat umah tu......aku dah tunggu dia 3tahun utk
berjumpa dgn dia...."


Sepanjang masa perbualan aku dgn TP disana....aku diberi satu limau
dan satu batu merah!

Pasal batu merah tu...nanti pulak aku stori macamana aku dapat..
hehhehe.......macam magic...!!!!!

bersambung

No comments:

Blog nie dah dijengok sebanyak

FeedBurner FeedCount

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics TM

Subscribe to Jibon007

RECENT READER

Visitors From